sprekersprofiel van Herman Hartman

Ik raakte al snel na de aftrap betrokken bij Desktop Publishing en besefte dat deze manier van werken de manier waarop we samenwerken met de ontwerpers en klanten in de industrie zou veranderen. Het was in die periode niet eenvoudig om deze boodschap uit te dragen. Het belangrijkste was zoals altijd dat je steeds opnieuw moet communiceren. En dat is wat ik sindsdien in de praktijk doe.
Als professional in de grafische industrie dien ik deze industrie op verschillende manieren. Als freelance journalist werk ik voor verschillende vakbladen waaronder het twee maandelijkse tijdschrift SignPro waar ik volg hoe grootformaat apparatuur zich zeer snel ontwikkelt en nieuwe werkgebieden opent voor de eigenaar van dit soort machines.

Als consultant werk ik aan issue’s over workflow, kleurmanagement en voorspelbare productie door standaardisatie. Al bijna 7 jaar leid ik de CMBO Special Interest Group over de implementatie van de ISO-normen voor de Grapical Art industrie. (Toen ik ermee begon, was het de IDP-gebruikersgroep die het organiseerde).
Deze tot werkvelden consultancy en schrijven hebben met elkaar gemeen dat er veel onderzoek nodig is en een open geest voor nieuwe ontwikkelingen die op komst zijn. Om die reden heb ik een complete DTP studio opgezet en werk ik met alle tools die er zijn, dus ik gebruik mijn eigen ervaring. Ik bezoek ook leveranciers in heel Europa om meer te weten te komen over hun mening en de manier waarop ze kijken naar nieuwe ontwikkelingen en bezoek ik signmakers en drukkers in de industrie.

De uitdaging voor de komende jaren is niet alleen om nieuwe digitale druktechnieken nuttig te maken, maar vooral hoe we web en print beter kunnen mengen en gebruiken op een nieuwe manier om te voldoen aan de behoeften van de klant morgen.

Specialisten: DTP, kleurbeheer, workflow, workflow, grootformaat drukwerk, consultancy voor standaardisatie editor, videomontage

herman-hartman
+31-(0)6-54675698
hhartman@xs4all.nl

Herman Hartman's bijdragen bij CMBO bijeenkomsten

Uitreiking Innovatie Award

Op donderdag 28 maart 2018 om 16.00 uur vindt tijdens de Sign & Print Expo in Gorinchem de uitreiking plaats van de Innovatie Award. De Innovatie Award is een samenwerking van CMBO met FESPA Nederland en de organisatie van de vakbeurs.

Bekijk event...

CMBO-event: Het Grote Standaardisatiedebat

Op donderdag 21 juni vindt vanaf 16.00 uur in Haarlem de jaarlijkse CMBO Standaardisatiebijeenkomst plaats, geheel in het teken van het Grote Standaardisatiedebat. Deze maand bestaat PDF precies 25 jaar. Sindsdien heeft deze door Adobe ontwikkelde standaard zich ontwikkeld tot hèt grafische uitwisselingsformat. Hoe ver zijn we in die 25 jaar gekomen? Wat hebben alle standaards de grafische...

Bekijk event...