sprekersprofiel van Peter Luit

Van oorsprong heb ik een electronica achtergrond en na mijn HTS opleiding volgde ik de bedrijfskunde opleiding van de KvK. Ik startte mijn loopbaan in 1980 bij Nefli in Haarlem, waar ik vijf jaar werkte aan ’s lands eerste digitale beeldverwerkingssysteem. De overstap 5 jaar later naar Neroc leverde mij een enorme reeks ervaringen op. Met name op het gebied van tekst- beeldintegratie en de introductie van DTP.

In 1993 startte ik LUIT Consultancy, begin 2018 bestaat mijn onderneming 25 jaar. Best een beetje trots op. Met advies als startpunt ben ik nog altijd actief in diverse segmenten van het media landschap, maar opereer steeds vaker ook daarbuiten. Merken worden zelf steeds vaker uitgever en hebben dus behoefte aan kennis en kunde rondom (online) media processen.

Door mijn crossmediale kennis ben ik perfect in staat steeds de juiste verbindingen te leggen tussen marktwerking, media, mens en technologie.

In het media landschap beweeg ik mij in en tussen de volgende disciplines:

  • adviseur, spreker, trainer
  • uitgever
  • bouwer, ontwikkelaar

Peter Luit is uitgever van printmedianieuws en blokboek.com. daarnaast is hij online ontwikkelaar.

Peter Luit's bijdragen bij CMBO bijeenkomsten

Business & Technology Update 2020

Tijdens de Business & Technology Update 2020 staat het samenspel tussen businessmodellen en technologie centraal, in het speelveld van zowel de offline als de online bedrijven. De printmediabedrijven veranderen in hoog tempo als gevolg van nieuwe inzichten in het gedrag van afnemers èn in de technologie die wordt toegepast om producties te realiseren.

Bekijk event...

Uitreiking Innovatie Award

Op donderdag 28 maart 2018 om 16.00 uur vindt tijdens de Sign & Print Expo in Gorinchem de uitreiking plaats van de Innovatie Award. De Innovatie Award is een samenwerking van CMBO met FESPA Nederland en de organisatie van de vakbeurs.

Bekijk event...

‘Business & Technology Update 2019′

Op donderdag 8 november organiseert CMBO, samen met PrintmediaNieuws en Blokboek.com de ‘Business & Technology Update 2019’. Net als vorig jaar neemt ‘talkshowhost’ Peter Luit met een aantal prominenten uit ons netwerk de actuele ontwikkelingen op het gebied van mediaproductie door en de verwachtingen voor 2019. Dat doet hij in twee blokken: ‘Business’ en ‘Technology’,...

Bekijk event...

CMBO-event: Het Grote Standaardisatiedebat

Op donderdag 21 juni vindt vanaf 16.00 uur in Haarlem de jaarlijkse CMBO Standaardisatiebijeenkomst plaats, geheel in het teken van het Grote Standaardisatiedebat. Deze maand bestaat PDF precies 25 jaar. Sindsdien heeft deze door Adobe ontwikkelde standaard zich ontwikkeld tot hèt grafische uitwisselingsformat. Hoe ver zijn we in die 25 jaar gekomen? Wat hebben alle standaards de grafische...

Bekijk event...