CMBO/GSOB-event: De Transitie naar Papier en Karton

in het kort

papieren-tassen-bedrukken

Op donderdag 20 juni organiseren CMBO en GSOB een gezamenlijk event over ‘De Transitie naar papier en karton’. Het event onder leiding van Alex Kunst vindt plaats op de nieuwe locatie van Stora Enso in Amsterdam.

Wetgeving en milieu

Overal om ons heen zien we wetgeving in de maak om de hoeveelheid plastic wegwerpproducten te verminderen. Het plasticverbod op alle stranden per 2021 zal grote gevolgen hebben en naar verwachting leiden tot een grootscheepse transitie naar papier en karton. Daar ligt natuurlijk een geweldige kans voor de grafische industrie! Tijdens dit event kijken aan de hand van inspirerende voorbeelden hoe bedrijven zich daarop voorbereiden, welke stappen ze nu al nemen. Wetgeving nu eens een keer niet als een belemmering, maar als een stimulans voor grafische ondernemers om hier op in te spelen.

Programma

Gastheer Stora Enso is zelf een belangrijke speler op het gebied van vernieuwbare oplossingen voor verpakkingen, van hout, papier en andere biomaterialen. Een belangrijke spreker is Anouk Dantuma, product- en procesontwikkelingstechnoloog bij Schut Papier en al jaren betrokken bij de overgang van plastic naar karton. Jeroen Kuiper, directeur van IPP International Plastic & Paper levert basismaterialen voor de verpakkingsindustrie en zit daardoor midden in deze materie.

Inloop vanaf 15:30, aanvang 16:00 uur. Na afloop vanaf ca. 18:00 netwerkborrel

Locatie

Stora Enso Timber DIY Products

Lipariweg 6,
1044 AM Amsterdam

tel.: +31206505555
e-mail: info@storaenso.com


Presentatie(s) van deze bijeenkomst

Op dit moment (nog) geen presentaties beschikbaar. Of de spreker(s) heeft (hebben) geen presentaties ter beschikking gesteld.

Soort bijeenkomst

Innovatie, Technologie

Datum

20-06-2019

Aanvangstijd

15:30

locatie

sprekers